Werkwijze


De trajecten bij FréderIQ starten altijd met een persoonlijk intakegesprek. Bij ouder coaching is dit een gesprek met beide ouders tegelijk. In dit gesprek bepalen we met elkaar wat de focus van het traject gaat worden en wat de concrete vraag voor de coaching is. Voor het slagen van het traject is het daarnaast belangrijk dat er een wederzijdse klik is.

 

Aanpak

Ik werk oplossingsgericht en maak gebruik van uiteenlopende instrumenten, wetenschappelijke inzichten en praktische methoden. (provocatieve)Coach gesprekken aangevuld met oefeningen uit verbindend communiceren, systemisch werk, NLP en voice dialogue. Je krijgt concrete handvatten aangereikt die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De focus ligt altijd op de actualiteit, wat speelt er op dit moment en waar wil je nu mee aan de slag in relatie tot je/jullie coachvraag.
Ik ben er om een spiegel voor te houden en te confronteren met eigen gedrag en valkuilen. Om te inspireren, motiveren en te verduidelijken zodat je op zowel persoonlijk als professioneel vlak het maximale uit jezelf kunt halen. Huiswerkopdrachten helpen je om tussen de gesprekken het geleerde daadwerkelijk toe te kunnen passen en te verankeren.

 

COMMITMENT

Deelname aan een traject bij FréderIQ is een gedeelde verantwoordelijkheid. Of het nu persoonlijke coaching, loopbaanbegeleiding of ouder coaching betreft. Het is de start van een proces van verandering. Uiteindelijk ben jij degene die het meest weet van de uitdagingen en mogelijkheden in je eigen leven. Als coach bied ik je de ondersteuning om de vaardigheden, kennis en creativiteit die je al bezit, effectiever in te zetten, verder te helpen ontwikkelen en/of benutten. De vorm die ik kies en het tempo stem ik af op jou. Het startpunt bepaal jij, ik help je met gerichte stappen verder richting je doel. Hoewel de coaching soms aan dieperliggende thema’s raakt, begeef ik me bewust niet op het therapeutische vlak. Indien nodig kan ik doorverwijzen naar een daarvoor gespecialiseerde psychotherapeut.

 

ALLEEN VOOR HOOGBEGAAFDEN?

Hoewel een groot deel van mijn cliënten in de categorie ‘vermoedelijk hoogbegaafd’ valt, is mijn expertise en ervaring breder dan alleen de specialisatie op hoogbegaafdheid. Ik ben al jarenlang werkzaam als coach en loopbaanadviseur en begeleid een grote groep cliënten die (mogelijk) niet aan het profiel van hoogbegaafdheid voldoen.

 

AANVULLING OUDERGESPREKKEN

Zoals gezegd is de intake met beide ouders. Dit omdat het ontzettend belangrijk is dat ouders vanaf de start van de begeleiding dezelfde aanpak hanteren. In principe zijn alle gesprekken alleen met de ouder(s) tenzij blijkt dat het belangrijk is om ook het kind er directer bij te betrekken. Afhankelijk van het totaalbeeld dat ik uit de intake en overige gesprekken krijg, kom ik eventueel langs aan huis. Het kan ook zijn dat er een aantal sessies individuele coaching van één van de ouders nodig is.

Praktisch

  • Afhankelijk van de vraag bestaat de vorm van de begeleiding uit persoonlijke gesprekken waar nodig afgewisseld met telefonisch - en email contact.
  • De gesprekken vinden in principe plaats in mijn praktijkruimte in Driebergen. Indien het traject via de werkgever loopt, is het ook mogelijk de gesprekken op locatie van de werkgever plaats te laten vinden. Reiskosten worden doorberekend € 0,35 ct per km (dit is inclusief reistijd)
  • Voor particulieren hanteer ik een uurtarief van € 110,- per uur (incl. BTW).
    Voor zakelijke trajecten hanteer ik een uurtarief van € 150,- per uur (excl. BTW)
    Tarieven voor ODC-afnames zijn op aanvraag. LET OP: voor de afname van een Junior ODC betaalt u op dit moment alleen het tarief voor de terugkoppeling (€ 110,-- per uur (incl. BTW)
  • Een individueel coaching gesprek duurt 1,5 uur, ouder coaching met beide ouders 2 uur per sessie.
  • Gesprekken vinden in principe 2-wekelijks plaats. Afspraken zijn, indien de reisafstand een belemmering vormt, ook mogelijk via skype. In alle gevallen is de eerste afspraak en kennismaking altijd ‘live’.

Als Noloc erkend loopbaanprofessional onderschrijf ik de ethische gedragscode. Dit betekent dat ik werk vanuit respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.