Werkwijze


De trajecten bij FréderIQ starten altijd met een persoonlijk intakegesprek. In dit gesprek bepalen we met elkaar wat de focus van het traject gaat worden en wat de concrete vraag voor de coaching is. Voor het slagen van het traject is het daarnaast belangrijk dat er een wederzijdse klik is.

 

Aanpak

Ik werk oplossingsgericht en maak gebruik van uiteenlopende instrumenten, wetenschappelijke inzichten en praktische methoden. (provocatieve)Coach gesprekken aangevuld met oefeningen uit verbindend communiceren, systemisch werk, NLP en voice dialogue. Je krijgt concrete handvatten aangereikt die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De focus ligt altijd op de actualiteit, wat speelt er op dit moment en waar wil je nu mee aan de slag in relatie tot je coachvraag.
Ik ben er om een spiegel voor te houden en te confronteren met eigen gedrag en valkuilen. Om te inspireren, motiveren en te verduidelijken zodat je op zowel persoonlijk als professioneel vlak het maximale uit jezelf kunt halen. Huiswerkopdrachten helpen je om tussen de gesprekken het geleerde daadwerkelijk toe te kunnen passen en te verankeren.

 

COMMITMENT

Deelname aan een traject bij FréderIQ is een gedeelde verantwoordelijkheid. Of het nu persoonlijke coaching, loopbaanbegeleiding of ouder coaching betreft. Het is de start van een proces van verandering. Uiteindelijk ben jij degene die het meest weet van de uitdagingen en mogelijkheden in je eigen leven. Als coach bied ik je de ondersteuning om de vaardigheden, kennis en creativiteit die je al bezit, effectiever in te zetten, verder te helpen ontwikkelen en/of benutten. De vorm die ik kies en het tempo stem ik af op jou. Het startpunt bepaal jij, ik help je met gerichte stappen verder richting je doel. Hoewel de coaching soms aan dieperliggende thema’s raakt, begeef ik me bewust niet op het therapeutische vlak. Indien nodig kan ik doorverwijzen naar een daarvoor gespecialiseerde psychotherapeut.

 

ALLEEN VOOR HOOGBEGAAFDEN?

Hoewel een groot deel van mijn cliënten in de categorie ‘vermoedelijk hoogbegaafd’ valt, is mijn expertise en ervaring breder dan alleen de specialisatie op hoogbegaafdheid. Ik ben al jarenlang werkzaam als coach en loopbaanadviseur en begeleid veel cliënten die niet aan het profiel van hoogbegaafdheid voldoen.

Praktisch

Onderstaande prijzen geven een indicatie, offertes kunnen van deze tarieven afwijken.

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek via telefoon of zoom van 15 minuten is kosteloos. Daarin bepalen we of er een klik is en mijn dienstverlening iets voor jou kan betekenen.
 • Bij een gezamenlijke klik plannen we een intakegesprek in waarin we jouw concrete coachvraag verkennen en doelstellingen bepalen.
 • Iedere offerte die ik maak is maatwerk, gebaseerd op de doelstellingen die we bespreken in het intakegesprek.
 • Afhankelijk van de vraag bestaat de vorm van de begeleiding uit persoonlijke gesprekken, waar nodig afgewisseld met telefonisch - en email contact.
 • De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Driebergen. Indien een afspraak op een andere locatie plaatsvindt, breng ik reiskosten in rekening. Dit betreft 50% van de reistijd naar het betreffende uurtarief. Daarnaast reken in € 0,19 excl. btw per kilometer.
 • Indien je zelf voor het traject betaalt, hanteer ik een uurtarief van € 135,- per uur (incl. BTW).
  Indien je een ZZP'er bent, hanteer ik een uurtarief van € 135,- per uur (excl. BTW).
  Indien je werkgever voor het traject betaalt, hanteer ik een uurtarief van € 175,- per uur (excl. BTW).
 • Tarieven voor ODC-afnames zijn op aanvraag. LET OP: voor de afname van een Junior ODC betaal je op dit moment alleen het tarief voor de terugkoppeling: € 135,-- per uur (incl. BTW)
 • Een individueel coaching gesprek duurt 1,5 uur.
 • Gesprekken vinden in principe 2-wekelijks plaats. Afspraken zijn, indien de reisafstand een belemmering vormt, ook online mogelijk.

Mijn algemene voorwaarden vindt u hier

Als Noloc erkend loopbaanprofessional onderschrijf ik de ethische gedragscode. Dit betekent dat ik werk vanuit respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit.