Over mijMensen dichtbij hun eigen identiteit brengen, dat is mijn kracht!

De afgelopen 20 jaar heb ik met succes gewerkt op het gebied 'mens en loopbaan'. Hierbinnen heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van (hoog)begaafden. Uit eigen ervaring weet ik dat het vertrouwd zijn of worden met de eigen (hoog)begaafdheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Als je al weet dat het op jou van toepassing is...
Hoogbegaafde medewerkers ondervinden vaak onterecht problemen op de werkvloer of in contact met leidinggevenden en/of collega's. Ouders van (hoog)begaafde kinderen komen dikwijls voor uitdagingen te staan waar zij, noch hun omgeving, ervaring mee hebben. Of komen er in het proces rond hun kind achter mogelijk zelf ook hoogbegaafd te zijn. Leerkrachten ondervinden vaak niet genoeg opgeleid te zijn om de Topdown lesaanpak die hoogbegaafde kinderen in de klas nodig hebben, te kunnen realiseren.

 

In mijn coaching help ik cliënten vertrouwd te worden met (de eigen) hoogbegaafdheid en alles wat daarbij komt kijken. En hoe ze die inzichten vervolgens kunnen omzetten naar benodigde acties en/of verandering. Regelmatig krijg ik daarbij te horen 'dat het zo'n fijne ervaring is te praten met iemand die 'dezelfde' taal spreekt en die de 'ins en outs' van hoogbegaafdheid zo goed begrijpt'.

Wat maakt mij onderscheidend in mijn werk? Een praktisch en toepasbare aanpak in het NU met waar nodig een terugkijk naar het verleden. Gericht op zowel acceptatie als actie. Ik ben goed in staat om mensen op verfrissende en waar nodig, confronterende wijze een blik in de spiegel te geven om ze vervolgens provocatief én met compassie aan te sporen tot het ondernemen van passende actie(s).

 

Ik ben geboren in 1968 en woon samen met mijn man en twee hoogbegaafde kinderen in de regio Utrecht. Meer informatie over mijn opleiding en werkervaring vind je op mijn LinkedIn profiel