Outplacementbegeleiding


Je baan kwijtraken is voor de meeste mensen erg aangrijpend. Als je er niet voor gekozen hebt kun je terecht komen in een gevoel van machteloosheid en tekortschieten. Helemaal als je het niet hebt zien aankomen.

Een outplacementtraject bij FréderIQ helpt je om door het proces rondom het verlies van je baan heen te gaan en er sterker uit te komen. Omdat je veel leert over jezelf. Over waar jouw kansen (nog meer) liggen en hoe jij die kunt bereiken

Hoe werkt het?

Elk outplacementtraject is verschillend. FréderIQ werkt met een maatwerk aanpak die afgestemd is op jouw specifieke behoefte. Is jouw doel het zo snel mogelijk weer vinden van een nieuwe baan of wil je dit moment gebruiken om nieuwe keuzes te maken en te onderzoeken wat je nog meer kunt en wilt? Wat is jouw startpunt, welk doel wil je bereiken en welke stappen kun je gaan zetten om dat doel te realiseren.

 

FASES IN HET OUTPLACEMENTTRAJECT:

Start en zelfreflectie

Inzicht in en overzicht van al jouw talenten, drijfveren en interesses. Gekoppeld aan jouw arbeidsverleden om je te helpen jezelf te zien, ervaren én te presenteren op de manier waarop jij het beste uit de verf komt. Maar ook aandacht voor wat het is om je baan te verliezen (rouwverwerking) zodat je weer met energie en commitment op zoek kunt gaan naar die nieuwe uitdaging.

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

Wat zijn de huidige ontwikkelingen? Wat zijn de do’s en don’ts waar je aan moet voldoen? Hoe ziet een goed CV anno 2017 eruit? Hoe schrijf je een pakkende brief die de aandacht trekt? Hoe profileer je je onderscheidend tov je concurrenten op de arbeidsmarkt? Hoe vind je de beste, passende vacatures met Boolean Search? Social Media gebruik in het benaderen van de arbeidsmarkt. Ook het netwerk van FrederIQ wordt actief ingezet.

Realisatie

Werken aan jouw persoonlijke profilering of dat nu is hoe je jezelf presenteert in netwerkgesprekken, je profiel op LinkedIn of het vlot kunnen presenteren van jouw elevator pitch. Persoonlijke presentatie is hét moment waar het om draait als het gaat om het vinden van DE baan voor jou. Ook het voorbereiden (oefenen!) van concrete sollicitaties komt uitgebreid aan bod. En natuurlijk evalueren we de gesprekken die je hebt gevoerd om ervan te leren.

Het traject bestaat uit een combinatie van gesprekken en uiteenlopende opdrachten. In de gesprekken daag ik je uit om ‘verder te kijken dan je neus lang is’ en denk graag ik ‘out of the box’ met je mee. Waar nodig wordt er snel geschakeld via mail of telefoon.