Gezinsopstellingen met Ingrid Dykstra


WAT
De inzet van systemisch werk, het inzichtelijk maken van belemmerende patronen die voortkomen uit een (vroeger) gezinssysteem, is een bijzonder krachtig instrument voor het onderzoeken of, indien gewenst, herstellen van balans in een gezin.
Vanuit gedeeld enthousiasme, organiseren Ilona Walraven en ik de mogelijkheid om zelf een opstelling te doen met je eigen (hele) gezin. Onder de ervaren en bezielende begeleiding van Ingrid Dijkstra, een internationaal gerenommeerd systemisch gezins- en kindertherapeut die al jarenlang systemisch werkt met gezinnen en kinderen. Er zijn tussen de 10-12 representanten aanwezig om jullie opstelling vorm te geven.

 

HOE
Er wordt vanuit de gezinsopstelling gewerkt met het hele gezin, in een besloten setting. Kinderen en jongeren hebben tijdens de opstelling steeds de keuze of ze mee willen doen, liever vanaf de zijlijn willen kijken of dat ze (in dezelfde ruimte) iets anders willen doen. Ook als de kinderen niet actief meedoen aan de opstelling, ervaren ze door hun aanwezigheid direct de uitwerking ervan, lichamelijk en geestelijk in de diepere lagen. Zo komt er ruimte voor genezing en verlichting bij alle gezinsleden.

Het belangrijkste effect voor de kinderen is een directe gewaarwording dat veel van wat hen belast niet bij hen thuishoort, maar bij de volwassenen. En dat de ouders in staat zijn om die lasten zelf te dragen ipv (onbewust) op de kinderen over te dragen. De ordening van ‘groot’ en ‘klein’ kan weer worden hersteld als duidelijk wordt, welke dynamiek het kind volgt binnen het gezin.
Lees hier meer over Ingrids werkwijze

 

WAAR
Op Vossesteijn, gebouw 7 op het landgoed van De Baak in Driebergen (De Horst 7).

 

VOOR WIE
Voor gezinnen die er behoefte aan hebben om de onderlinge balans met elkaar te onderzoeken en te kijken of er nog meer rust te creëren is. Vanuit het herstel van balans tussen geven en nemen, ouder zijn en kind (mogen) zijn.

 

WANNEER
Zaterdag 8 juni 2024. Starttijden voor gezinnen zijn: 10.15 uur, 12.45 uur en 14.45 uur.

 

KOSTEN
Speciale prijs: € 195,– per gezin indien je je aanmeldt voor 15 mei 2024. Het tarief is inclusief een kort persoonlijk gesprek met Ingrid en daarna een opstelling van 1 uur waarbij het hele gezin aanwezig is. Mocht dit bedrag niet haalbaar zijn, neem dan sowieso contact op, dan kijken we wat daarin te doen is.

 

Over Ingrid
Ingrid Dykstra is een internationaal gerenommeerd  systemisch gezins- en kindertherapeut. Ze wordt in verschillende landen uitgenodigd om workshops, opleidingen en lezingen te geven. Ingrid  is auteur van de boeken “Kind en familie lot” en “Familieopstellingen met kinderen en jongeren”. Ingrid is van Duits-Nederlandse oorsprong en woont in Duitsland.  Ze leidt in Hamburg haar eigen instituut voor advies, therapie en ondersteuning van kinderen en ouders.