Solliciteren is een kunst. Een vaardigheid waar mensen nog vaak te lichtvaardig over denken. “Ik kijk wel hoe het loopt” is een uitspraak die ik regelmatig hoor als ik vraag hoe men zich heeft voorbereid op een sollicitatiegesprek. Maar het solliciteren van vroeger is een wereld van verschil met dat van nu. Solliciteren doe je niet dagelijks. En soms heb je er behoefte aan om een stukje kort en krachtige begeleiding te krijgen waardoor je net dat verschil kunt maken op de arbeidsmarkt.
FréderIQ is helemaal op de hoogte van alle laatste trends in sollicitatieland. Van de do’s en don’ts, de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en beste aanpak om de aandacht van recruiters te trekken. Na het sollicitatiebegeleidingstraject bij FréderIQ weet jij alles van solliciteren 2.0 en is er grote kans dat jij die baan wegkaapt voor de neus van al die andere mede acteurs op de arbeidsmarkt.
HOE WERKT HET?
Het sollicitatiebegeleidingstraject is vooral praktisch ingestoken. Gericht op DOEN! Afhankelijk van jouw startpunt en behoefte wordt het traject samengesteld met belangrijke onderdelen die bij het solliciteren aan de orde komen. Zoals bijvoorbeeld:
UPDATE CV
De informatie uit de zelfreflectie verwerkt in een pakkend en onderscheidend CV. Of een update van jouw bestaande CV naar de huidige standaards. Je CV vormt nog altijd de basis van jouw sollicitaties. Recruiters en werkgevers hebben weinig tijd. Het is dus belangrijk dat jouw CV in 1 oogopslag onderscheidend overkomt. En dat je CV zo goed mogelijk aansluit op de baan waarop je gaat solliciteren.
EEN STERKE PERSOONLIJKE PROFILERING
Dit kan zijn de manier waarop je jezelf presenteert in netwerkgesprekken, je profiel op LinkedIn of het vlot kunnen presenteren van jouw elevator pitch. Persoonlijke presentatie is hét moment waar het om draait als het gaat om het vinden van DE baan voor jou.
VACATURE SEARCH EN VACATURE ANALYSE
Op welke manieren kun je het beste zoeken? Wat is Boolean search en hoe zet je dat in bij het zoeken naar vacatures? Kijk je wel verder dan je neus lang is of blijf je hangen in dezelfde manier van searching? Ook het netwerk van FréderIQ wordt actief ingezet.
HET OPTIMALE SOLLICITATIEGESPREK
Oefenen met gesprekstechnieken en vragen stellen. Gericht op het actuele sollicitatiegesprek. Je leert hoe jij het best beslagen ten ijs komt en voorkomt dat je met je mond vol tanden komt te zitten. in het sollicitatie gesprek. Ook evalueren we de gesprekken die je hebt gevoerd om ervan te leren en inzicht te creëren hoe je onderdelen de volgende keer anders aan kunt pakken.
EEN PAKKENDE MOTIVATIEBRIEF
Ook hier ga jij het verschil maken. Met een brief die de aandacht trekt. Die maakt dat er bij de potentiële werkgever de wens ontstaat om jou zo snel mogelijk uit te nodigen.